Na zdrowie


// Urazy i terapia rozcięgna podeszwowego

news_obrazek

Rozcięgno podeszwowe jest jedną ze struktur, które najczęściej dają się we znaki podczas biegania. Zwiększone predyspozycje do tego typu kontuzji mają osoby…


// Kuchnia biegacza: 5 produktów, które…

Budując formę warto zwrócić uwagę nie tylko na intensywność i objętość treningową, ale również odpowiednią dietę.
Oto pięć produktów,…


// Kofeina a długotrwały wysiłek…

news_obrazek

Wysiłek to, rzec można by, nasz chleb powszedni. Pracując zarówno fizycznie, jak i umysłowo, niekiedy nadwyrężamy swój organizm, by osiągnąć założone…


// Kinesiology Taping

news_obrazek

Kinesiology taping jest to metoda tapingu wykorzystująca elastyczne plastry. Wywodzi się ona od Japońskiego doktora Kenzo Kase, który prace nad nią…


// Tofu – źródło białka

news_obrazek

Wielu z nas nie wyobraża sobie życia bez mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, jak jajka czy nabiał. To dobre źródła łatwo przyswajalnego białka….


// Danie na dziś: kurczak w ziołach z…

news_obrazek

Mięso z kurczaka to jeden z najzdrowszych gatunków mięsa. Jest chude (o ile jemy je bez skóry) i dostarcza nam sporo wysokowartościowego białka. Jego…


// Uwaga! Anemia

news_obrazek

Żelazo pełni w naszym organizmie bardzo wiele ważnych funkcji. Szczególnie ważnych, jeśli weźmiemy pod uwagę osoby intensywnie trenujące, a do takich…


// Przyśpiesz swój metabolizm!

news_obrazek

Działasz na zwolnionych obrotach? Chciałbyś, aby Twój organizm nabrał tempa, a metabolizm przyśpieszył? Oto kilka prostych rad!
1. Nie objadaj się – jedz…

« późniejsze

1

4

5

6

17

wcześniejsze »